Update revalidatie

Het is inmiddels al bijna 12 weken geleden dat ik hard ten val ben gekomen tijdens een tijdrit over de Duitse Nordschleife, en daarbij mijn sleutelbeen heb verbrijzeld.

De eerste 6 weken na de operatie mocht ik niets meer doen behalve rusten. In deze tijd is het bot bijna helemaal geheeld. Ik mocht vanaf toen ook weer rustig gaan beginnen met het opbouwen van de trainingen. Door middel van versterkende en losmakende oefeningen voor de omliggende spieren kon ik de belastbaarheid geleidelijk vergroten.

Helaas, helaas, helaas.. Niet alles liep als dat ik het had gehoopt. In de vierde week was ik net een week voorzichtig aan het opbouwen toen ik de dag na een zwemtraining veel pijn had rondom mijn sleutelbeen. Dit kwam omdat ik iets te graag wilde zwemmen en daardoor mijzelf had overbelast. Dit zorgde ervoor dat ik een hele week moest herstellen voordat ik weer helemaal pijnvrij was. Een week later mocht ik dus weer opnieuw beginnen, maar dan beter en slimmer.

Ik heb nu één week achter de rug waarin ik op elke dag een training heb kunnen afwerken. Twee trainingen hiervan, waren zwemtrainingen. Deze trainingen heb ik rustig afgewerkt, waarbij ik lette op mijn techniek. Het is voor mij van belang dat ik eerst weer een vol uur kan zwemmen waarna ik de trainingsschema’s weer kan oppakken.

In de komende weken blijf ik gecontroleerd trainen, en ga ik rustig aan de zwemtrainingen opbouwen om uiteindelijk weer een vol uur te kunnen zwemmen zonder dat ik daarbij mijn lichaam overbelast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *