Winst bij Cityrun Veenendaal

Op vrijdagavond 19 oktober stond de Veenendaalse Cityrun op de kalender. Een 5km hardloopwedstrijd dwars door het centrum van Veenendaal.

Met een maximaal aantal aan deelnemers klonk om 20.15 het startschot waarbij ruim 500 deelnemers van start gingen. Hier zaten ook enkele snelle lopers tussen.

Voor mij was het erg spannend, omdat het mijn eerste wedstrijd was sinds het ongeluk in Duitsland. Gelukkig ging alles goed en kon ik een goede wedstrijd lopen.

Een stabiele eerste ronde werd veranderd in de tweede ronde. Licht versnellen, af laten zakken en vooral tactisch lopen. Helaas verliepen de laatste meter niet zoals ik had gehoopt. Door de drukte kon ik niet goed de ‘echte’ eindsprint aangaan. De concurrent botste tegen een andere deelnemer op. Mij overkwam dit niet en zorgde er dus voor dat de wedstrijd in het slot werd gegooid.

Met een snelle tijd van 16.14 kwam ik als eerste over de finish. Dit was maar liefst 6 seconden sneller dan vorig jaar. Ik ben erg blij met deze winst, maar had liever gehoopt op een sensationele eindsprint.

Ik wil graag vrienden en familie bedanken voor de support. Het gaf mij echt een boost en een goed gevoel. Volgend jaar zal ik waarschijnlijk weer mee doen en ook dan weer strijden voor de eerste plaats op het eindpodium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *