Goede start bij BVC cross Veenendaal

Op 27 oktober 2018 stond de eerste cross wedstrijd van het BVC circuit in de agenda. Vorig seizoen liep ik nog bij de Juniors, maar vanaf dit seizoen mag ik mij meten met de snelle mannen over de lange cross.

Het parcours in Veenendaal bestond uit een kleine en twee grote rondes. Bij elkaar was dit goed voor een zwaar parcours van 9,3km. Het startschot van de wedstrijd klonk om 11.50 waarmee het seizoen officieel geopend was.

Al snel in de wedstrijd vormde er zich een kopgroep van drie man (inclusief mijzelf) en twee achtervolgers. Ik kwam goed mee in de eerste ronde. Laat in de tweede ronde zakte ik in wat mij in de derde ronde veel tijd heeft gekost. In de laatste twee km kon ik mij nog goed herstellen maar heb daarbij geen posities meer kunnen winnen.

In een sterke tijd van 34.12 finishte ik als 6e. Ik liep tot nu toe vaak niet meer dan 5 tot 7km in een wedstrijd. Het was daarom gelijk een grote stap om richting de 10km te gaan. Ik ben daarom heel erg tevreden met dit resultaat.

Volgende week vrijdagavond, 2 november loop ik de Bergrace by Night waar ik op de 5,6km ga proberen in de top 3 te finishen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *