Na 7 maanden weer terug in de multisport

10 juli 2018 was nog een hele mooie dag. Na een 10e plaats op het WK cross triathlon keek ik uit naar plaatsing voor het EK later in het jaar. Helaas gooide een fietsongeluk eind juli roet in het eten en was het einde seizoen. Na een lange, zware herstelperiode kon ik afgelopen weekend weer starten voor mijn eerste multisport event, de cross duathlon in Waalwijk.

Behalve dat het de eerste multisport event was na een lange tijd, was het ook gelijk de kwalificatie wedstrijd voor het WK cross triathlon. Vanaf dit jaar zit ik bij de Elite / U23, en niet meer bij de Juniors. Hierdoor is het een stuk zwaarder geworden om voorin mee te komen met de top.

De wedstrijd heeft zeker zijn tol geëist. Een goede eerste run veranderde in de wissel na een verkrampt mountainbike onderdeel. De kramp zorgde ervoor dat ik geen harde tempo’s kon rijden. Dit resulteerde in veel tijdverlies. Helaas leidde dit er toe dat ik mij niet heb gekwalificeerd voor het WK. Éen troost, 10 maart is er een tweede kwalificatiemogelijkheid.

Op 10 maart zal ik dus voor de tweede keer een poging te doen om mij te kwalificeren. De wedstrijd zal worden gehouden in Retie (België). Dit is tevens ook het Belgisch Kampioenschap. Door de relatief korte loopafstanden (format: 4km, 24km, 4km) verwacht ik een sterk deelnemersveld en zeer snelle tijden. Ik hoop hier een beter resultaat neer te zetten dat snel genoeg is om mij direct te plaatsten voor het WK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *