Comeback eerder dan verwacht

‘.. Heb ik besloten een tussenjaar te nemen in de sport.’ Eind augustus besloot ik dat ik een jaar minder zou gaan trainen om mij te kunnen focussen op mijn examens. Het doel van mijn trainingen was om fysiek sterker te worden door specifiek gericht te trainen. Dit hield zich stand tot eind 2018. Eind december / begin januari ging het zwemmen steeds beter en beter. Sterker nog, in januari heb ik vier PR’s  gezwommen over vier afstanden. In de winter had ik ook al een reeks aan hardloopwedstrijden gedaan met goede resultaten.

Met een schuin oog was ik al aan het kijken naar wedstrijden die ik in 2019 zou kunnen gaan doen. Ik zei tegen mijn trainer; “Ik wil de kwalificatiewedstrijden voor het EK en WK cross triathlon / duathlon doen. Gewoon mee doen, niet specifiek ervoor trainen.” Volgens mij is dit een beetje uit de hand gelopen. Zelf zei mijn trainer; “Het is zonder om de voortgang die je nu behaald te laten liggen. Je kan beter door trainen en de stijgende lijn doortrekken om hiermee nog betere resultaten te behalen.”

Ik plande een comeback in 2020. Maar deze heeft zich begin maart 2019 zich al voorgedaan. Een overtuigende eerste plek in de duathlon b-serie en een tiende in de a-serie. Het seizoen is nu met begeleiding van mijn trainer zo ingedeeld dat ik goede herstel / opbouwperiodes heb tussen de belangrijke wedstrijden. De piekperiodes staan gepland voor eind april (WK cross triathlon), eind juni voor het EK cross triathlon, en voor de laatste wedstrijd van het seizoen, het NK duathlon classic distance (10-40-5).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *