Hersen Quarantaine

Het corona virus (COVID-19) werkt in het nadeel voor heel veel mensen. Zo ook de sporters. Er zijn inmiddels veel originele manieren gevonden om alsnog (thuis) te kunnen trainen. Voor mij geldt iets heel anders. In februari heb ik een hersenschudding opgelopen waardoor ik helemaal niks meer mag doen behalve rusten, rusten en rusten..

Ik dacht dat de hoofdpijn over zou gaan, maar het bleef aanhouden en werd alleen maar erger. Bij verder onderzoek is vastgesteld dat het inderdaad om een hersenschudding zou gaan. Dit kwam helemaal niet lekker uit met trainingen. Al bleek dit een paar weken later toch niet zo erg te zijn omdat iedereen getroffen wordt door de gevolgen van de verspreiding van het virus.

Inmiddels zit ik al 6 weken thuis. Geen trainingen, wedstrijden, school, stage en werk. Helemaal niks behalve rusten. Ik zie het als een hersen quarantaine. In het dagelijks leven heb ik de hele tijd hoofdpijn en zijn een paar prikkels al snel te veel. Daarom heb ik mij geprobeerd af te sluiten van de prikkels om de rust zo goed mogelijk te benutten.

Langzaam begint het dagelijks leven beter te gaan, en kan ik heel langzaam beginnen met het herstellen en opbouwen van mijn trainingen. Dit zal voorlopig alleen hardlopen en wielrennen zijn. De zwembaden zijn tenslotte toch nog gesloten. De eerste run van 20 minuten is onlangs een feit geweest. Dit voelde goed en de dag er na was er ook geen reactie. Ik zie dit als een basis van waar ik kan gaan opbouwen om aan de start van het seizoen fit te zijn en de belangrijke wedstrijden kan pieken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *