Testen

Voor en tijdens het seizoen zijn testen van groot belang om de trainingen te kunnen optimaliseren. Voor mij zijn de zwem en looptesten het meest relevant. Het gaat tijdens deze testen met name om de tijd x afstand.

Na heel veel tijd en aandacht te hebben geïnvesteerd in het zwemmen, leidde dit tot een 5’55 op 500 meter tijdens de EK Triathlon kwalificatie. Hiermee heb ik een hele grote stap gezet op weg naar de internationale wedstrijden.

Begin maart deed ik een 5km hardloopwedstrijd als 0-meting. Dit zou de basis zijn en daarmee kon ik gelijk zien waar ik stond op het gebied van hardlopen. Mijn doel was 15’30. Het werd 15’36 (verbetering van 5 seconden ten opzichte van 2019). In de maanden er na heb ik mij heel goed verder ontwikkeld. Tijdens de Grand Prix Duathlon in Parthenay liep ik 15’38. Dit geeft mij enorm veel motivatie om mijn doel te verleggen richting een 14 hoog…

Het openwaterzwemmen zit in de trainingen erg goed. Alleen tijdens de wedstrijden laat het zich nog niet zien. 28 juli tot en met 12 augustus ga ik twee weken trainen in het Jura gebergte ter hoogte van Genève. Hier zal extra aandacht besteedt worden aan het openwaterzwemmen.